Gewelven

85 m2 / 80 gasten

Zodra je de imposante brug bij het Fort overkomt zie je de gewelven liggen. Deze gewelven waren vroeger dag- en nachtverblijf voor 37 tot 46 manschappen en 20 onderofficieren. Door de bijzondere bouwconstructie waren deze lokalen bomvrij gemaakt. Dus mocht er een aanval komen vanuit de lucht, dan zaten de manschappen hier veilig.

De capaciteit, zoals hiernaast aangegeven, is per gewelf. De Gewelven hebben bijna allemaal hetzelfde oppervlakte.

Capaciteit

Uitgeserveerd diner 45 pers.
Feest 90 pers.
Theater 90 pers.
Receptie 80 pers.
Plan je bezoek Vraag je offerte aan

Break-out ruimte & subruimte
De Gewelven (de Klop, de Gagel, Ruigenhoek, Blauwkapel Voordorp en Rijnauwen, Honsdijk, Spion, Kijkuit, allen ca. 85m2 en 80 gasten) worden vrijwel altijd in combinatie met Lunetten verhuurd. Na een plenaire bijeenkomst, zijn De Gewelven perfect als break-out ruimte, subruimte of cateringruimte te gebruiken. Ieder gewelf heeft een eigen uitstraling, waardoor er verschillende sferen gecreëerd kunnen worden.

Ieder gewelf een unieke uitstraling
Elk gewelf heeft een unieke eigenschap, die je herinnert aan vroegere tijden. In de ontvangstruimte Voordorp komen de gasten binnen op de originele keitjes van vroeger. Het boogvormige gewelf wordt sfeervol verlicht om meteen iedereen een warm welkom te geven. Honswijk is nu een mooie vergaderruimte of subruimte, maar was vroeger het officiersvertrek en bood huisvesting aan 8 officieren. Gewelf Spion is een wel heel bijzondere ruimte, al is het alleen al door de originele op de muur geschilderde provinciewapens. Die zijn samen met het gedicht door een creatieve soldaat gemaakt. De militairen gebruikten deze ruimte als kantine, maar nu in te zetten als vergaderruimte of als subruimte bij congressen. En De Klop? Dat is er sowieso eentje voor het bezoeken waard! In Soldatencafé De Klop herleven vroegere tijden. Dit gewelf is ingedeeld naar oorspronkelijk gebruik, dus de Hoofdofficieren voorin bij de bar en de manschappen achterin.

 

Keuze genoeg!

Is deze ruimte niet helemaal wat je zoekt? Bekijk de andere ruimtes van Fort Voordorp.

Bekijk alle ruimtes

een event organiseren?

Informeer naar de mogelijkheden.
Mail naar events@fortvoordorp.nl of bel naar 030 – 273 53 54.

Particuliere evenementen Zakelijke evenementen