Fort Voordorp op steenworp afstand van Utrecht

Een unieke locatie voor jouw event!

Fort Voordorp is een evenementenlocatie op steenworp afstand van Utrecht. Al jarenlang vinden hier allerlei soorten events plaats. Denk aan personeelsfeesten, beurzen, congressen, seminars & festivals.

We zitten in een fantastisch Fort! Fort Voordorp staat zelfs op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het Fort is in 1867 gebouwd en heeft tijdens oorlogen zijn dienst gedaan als beschermingsmechanisme. Na een enorme renovatie heeft het Fort alle luxe en comfort gekregen, maar zijn de mooie historische elementen nog steeds zichtbaar.

De geschiedenis van het Fort

Fort Voordorp werd tussen 1867 en 1871 aangelegd als onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie ter bescherming van onder andere de spoorlijn Utrecht-Amersfoort. De Nieuwe Hollandse Waterlinie is een verdedigingslinie van 85 km lang. Deze loopt van het eiland Pampus tot aan de Biesbosch en bestaat in totaal uit 46 forten en 5 vestingsteden.

Het Fort werd op een bijzondere manier gebouwd. Door de constructie, maar ook de aard dekking bovenop, werd het Fort een veilig bomvrij onderkomen.

Het Fort is in de geschiedenis drie keer in staat van verdediging gebracht:

  • Bij de Frans-Duitse Oorlog in 1870
  • Bij de mobilisatie in 1914
  • In 1939 voor de Tweede Wereldoorlog.

In 1960 werd het fort als verdedigingswerk opgeheven. En werd het door Defensie in gebruik genomen als opslagplaats.

 

Plan je locatiebezoek

Renovatie

In 1990 werd het fort gekocht door de familie van Denderen. Met het idee om deze bijzondere locatie in ere te herstellen en zoveel mogelijk mensen ervan te laten genieten.
Maar om het fort geschikt te maken voor evenementen was een jarenlange renovatie noodzakelijk. De restauratie en renovatie heeft geleid tot een prachtige multifunctionele evenementenlocatie en is daarmee een perfecte basis voor evenementen van 30 tot 2500 personen. Tijdens de renovatie zijn er onder andere de originele muurschilderingen (in Lokaal Kijkuit) gevonden.

Fort Voordorp is in alle opzichten uniek. Een historisch rijksmonument met moderne faciliteiten. Fantastisch gelegen op 3 hectare grond, omringd door 4,5 hectare water, aan de rand van Utrecht en de uitvalswegen. En staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Event organiseren in het Fort?

De voordelen van Fort Voordorp

Een onvergetelijk personeelsfeest, een spectaculair bedrijfsfeest of een succesvolle productpresentatie voor je relaties: Fort Voordorp is niet alleen een perfecte locatie. Wij zijn jouw partner, klaar om je event verwachtingen te overtreffen!

Stuur een e-mail
Karakteristiek
Karakteristiek

Historische fort staat op
de UNESCO Werelderfgoedlijst

Grote  Capaciteit
Grote Capaciteit

Capaciteit van 30 tot
ruim 2500 personen

Centraal gelegen
Centraal gelegen

Centraal in Nederland en
daarmee heel goed bereikbaar

Gratis parkeren
Gratis parkeren

Tot wel 350 eigen
parkeerplaatsen

De voordelen van Fort Voordorp

een event organiseren?

Informeer naar de mogelijkheden.
Mail naar events@fortvoordorp.nl of bel naar 030 – 273 53 54.

Particuliere evenementen Zakelijke evenementen