Evenement buiten in Nederland

20 juli 2015

Evenement buiten? Heerlijk, maar dat Nederlandse weer…


Zodra de zon zich maar weer even laat zien en de temperatuur boven de 10˚C komt, komen de slippers, korte mouwen en terrasjes tevoorschijn. Tenminste, in Nederland. Wij laten ons niet zo snel door het weer van de wijs brengen. Want wat regen noemen we ‘een overtrekkend buitje’ en wind ‘een briesje’. Ja, met nadruk op de verkleinwoordjes. Het zal immers allemaal wel meevallen en anders ‘zijn we niet van suiker’. Ook zo’n heerlijke, Hollandse uitspraak. Maar je zal maar net tijdens dat briesje en buitje een evenement buiten gepland hebben. Met collega’s, relaties of opdrachtgevers. Dan voelt het toch echt anders. En het meest frustrerende, je kunt er niets aan doen. Wij ook niet. Tot op zekere hoogte dan.

Plan B bij een buitenevenement

De weersomstandigheden zijn wat ze zijn. Heerlijk voor wie goed is in mindfulness, maar wie graag de boel strak organiseert, zorgt voor een plan B. Een alternatief zodat de feestvreugde niet belemmerd wordt en je niet al dagen van tevoren de weerapps elke 5 minuten raadpleegt. Zo’n alternatief is bijvoorbeeld de mogelijkheid om een deel van het oorspronkelijke buitenevenement naar binnen te verplaatsen.

Bedrijfsevenementen buiten

Op Fort Voordorp mogen we elk jaar weer bedrijfsevenementen verzorgen. Tijdens het voorjaar en de zomer kunnen deze ook buiten gehouden worden. Tenslotte bevinden we ons hier in een prachtige omgeving en het zou zonde zijn om daar niet van te genieten. Maar met een flinke hoosbui of lage temperatuur valt er buiten niet zoveel te genieten. En dus is er bij ons altijd de mogelijkheid om naar binnen te gaan. Ook op het laatste moment.

Veranderlijk weer, flexibele evenementen locatie

Elk gebouw kent een eigen buitenlocatie. Wie daar een event houdt, kan sowieso makkelijk op het laatste moment besluiten de meeting binnen of buiten te houden. Maar wie een groter event buiten organiseert moet al eerder met de optie om het naar binnen te verplaatsen rekening houden. Wij doen dat ook en in overleg bekijken we de mogelijkheden en houden we daar rekening mee. Niets is immers zo veranderlijk als het weer, dus zijn wij minstens zo flexibel.

Evenement buiten? Het kan bij Fort Voordorp

De zomer staat weer voor de deur en ik vind dat altijd een heerlijke tijd. Ik hoop dat we genoeg events buiten op het terras tussen de bomen op het Fort Voordorp kunnen organiseren. Maar als het nodig is, gaan we naar binnen. Droog, comfortabel en nog steeds met een prachtig uitzicht. Want dat blijft hier in het Utrechtse Groenekan prachtig, wat voor weer het ook is.

 

Jantine van Denderen


Terug

Lees ook eens:
Fort Voordorp wordt deze winter verbouwd 10 januari 2013

Bij deze verbouwingen worden enkele gewelven aangepakt en het Kruithuis; een deel van de gewelven is vergroot waardoor de capaciteit is verhoogd.

Lees meer

Drie dagen Happinez Festival 18 september 2013

Happinez kijkt terug op drie prachtige festivaldagen waar in een geweldige sfeer een enorme diversiteit aan inzichten is gedeeld.

Lees meer

De Tafel van Utrecht 13 juli 2017

De Utrechtste regio staat volgens de Europese Commissie (EC) opnieuw in de absolute top van de meest concurrerende regio's in Europa. De provincie staat op de gedeelde tweede plaats, na Londen. Reden om samen met een aantal afgevaardigden uit de regio Utrecht aan tafel te schuiven. Fort Voordorp was erbij. 

Lees meer

"Afgelopen vrijdag is weer prima verlopen. Hoge kwaliteit en goede service." Dhr. R. Giezenaar - Bayer CropScience - Meer referenties