Een congreslocatie met de Gouden Green Key

24 november 2014

Mag ik even zeggen dat ik ontzettend trots ben? Het is zo niet-Nederlands maar toch doe ik dat nu. Voor al die mensen die hier elke dag weer zo hun best doen om vanaf deze congreslocatie ook het milieu te helpen. Want daar zijn ze weer voor beloond met een prachtige onderscheiding: de Gouden Green Key. De hoogste onderscheiding van het internationale MVO-keurmerk voor congreslocaties die bezig zijn met duurzaamheid, MVO en aandacht hebben voor het milieu op het bedrijf en de natuur in hun omgeving. Een hele mond vol.

Een duurzame congreslocatie

Waarom ik het wil zeggen? Omdat duurzaam werken op een congreslocatie nog steeds niet zo gewoon is. Omdat het ook niet altijd het makkelijkste is. En omdat er vaak nog bewust over nagedacht moet worden. Het is dus niet iets wat je zomaar even bereikt. Het is het gevolg van steeds weer heel bewust kiezen, hard werken en oprechte inzet. Door iedereen die werkt voor en met Fort Voordorp.

Prachtige omgeving van Fort Voordorp

Dagelijks werken wij op Fort Voordorp in een prachtige omgeving. En als je zo gelukkig bent daarin te mogen werken, moet je er ook goed voor zorgen. Zodat deze congreslocatie in Midden-Nederland niet alleen nu, maar ook in de toekomst nog mooi in het groen staat. Aandacht voor de natuur en de omgeving is dus eigenlijk alleen maar heel logisch.

Keuze voor kwaliteit

En net zo logisch is onze bewuste keuze voor kwaliteit. Wij werken met vaste cateraars die vooral biologische en streekproducten aanbieden. De apparaten die we kiezen, zijn energiezuinig, we stimuleren gasten en opdrachtgevers met het OV te komen en de schoonmaakmiddelen die worden gebruikt, zijn duurzaam. Lampen werken op sensoren zodat er nooit onnodig licht aan is. En voedsel dat overblijft na een congres of feest gaat, mits verantwoord, naar de Voedselbank.

Onze congreslocatie, een duurzame toplocatie

Nu ik het zo opschrijf klinkt het heel vanzelfsprekend. En dat is het inmiddels voor ons ook. We weten eigenlijk niet beter meer. Maar toch, nu we opnieuw de Gouden Green Key hebben ontvangen, wilde ik er weer even bij stilstaan. Om al onze medewerkers en vaste partners te laten weten hoe trots ik op ze ben en blij dat ze zich steeds weer inzetten om van deze mooie congreslocatie een duurzame toplocatie te maken waar we nu én later volop van kunnen genieten. Verantwoord en met volle teugen. Zo, dat is dus bij deze gezegd!


Terug

Lees ook eens:
Wat kost een evenement organiseren? 10 oktober 2014

Een slecht georganiseerd evenement kost meer dan je denkt. Wij laten je graag zien hoe het wel kan en wat je dat oplevert. In Fort Voordorp, vlakbij Utrecht.

Lees meer

Fort Voordorp timmert aan de weg 24 juli 2013

Met een nieuw voorterrein is de buitencapaciteit van Fort Voordorp vergroot.

Lees meer

Tips om een evenement WKR-proof te maken 01 mei 2015

Een zakelijk evenement dat mag volgens de Belastingdienst is vaak geen feestje. Maar bij Fort Voordorp wel. Wij vertellen je hoe je dat doet.

Lees meer

"Prachtige locatie! Ben er voor een conferentie geweest en daar is het uitermate geschikt voor. Mooie ruimtes binnen en buiten in een historische omgeving." Kevin Stolk Meer referenties