Kerst zonder stress: zo regel je de kerstborrel!

10 oktober 2014

Buiten zie ik het groen rondom het fort langzaam veranderen in prachtige herfstkleuren. En terwijl die bladeren vallen, druppelen hier de aanvragen voor kerstborrels binnen. De tijd om dat te regelen is nu echt begonnen. Tenminste, als die bedrijfsborrel onder de kerstboom zonder veel stress geregeld moet worden.

Bedrijfsfeest op kantoor?

Helaas gaat het vaak anders; in december bedenkt iemand dat er nog een kerstborrel geregeld moet worden. Een pechvogel krijgt dan die ondankbare taak om dat in de eindejaarsdrukte te verzorgen. En wat een sfeervol bedrijfsfeest als afsluiting van het jaar moest worden, eindigt als een veredelde vrijdagmiddagborrel onder de kerstboom op de kantoorvloer.

Goede kerstborrel vlakbij Utrecht

En dat is zo jammer, want een goede kerstborrel brengt de mensen in het bedrijf juist bij elkaar. Het zorgt voor teamspirit waardoor iedereen weer de schouders eronder wil zetten en trots is op het bedrijf. Een utopie? Nee, het kan echt. Ik zie het steeds weer bij de gasten die hun kerstborrel hier in onze evenementenlocatie, Fort Voordorp, vlakbij Utrecht vieren.  

5 tips om een kerstborrel te organiseren

Een kerstborrel is voor elk bedrijf best wel een ‘dingetje’. De horrorverhalen van drankgelagen met alle ongewenste gevolgen staan elk jaar weer in de media. Iedereen wil dat voorkomen. En iedereen wil die kerstborrel ook zonder stress organiseren. Dat kan, ik geef je mijn 5 tips:

1. Regel de kerstborrel met een evenementenlocatie

Ja, logisch denk je. Dat is preken voor eigen parochie. Dat klopt, maar dat doe ik niet voor niets. Want met onze ervaring nemen wij jou veel werk uit handen, zoals de kerstdecoratie, hapjes en drankjes, de muziek, ontvangst en nog veel meer. En als het nodig is, serveren we tussendoor een frisdrankje… zodat het echt gezellig blijft ;-).

2. Verstuur de uitnodigingen mét R.S.V.P.

Hoe eerder je dit doet, des te beter. De datum wordt dan vrijgehouden, de oppas kan geboekt worden en het vervoer geregeld. En vergeet niet te vragen of ze hun komst even bevestigen.

3. Wees duidelijk!

Is de partner welkom of niet? Is er een dresscode waarmee de gasten rekening moeten houden? Is het alleen voor personeel of komen ook zakenrelaties? En wat is de eindtijd? Vermeld dit op de uitnodiging, dat voorkomt stress bij de genodigden!

4. Bedenk ideeën voor het programma

Een bedrijfspresentatie met doelen en gerealiseerde omzetten is heel nuttig. Maar of dat de sfeer verhoogt op de kerstborrel… Wil een manager of directielid iets zeggen, bespreek dit dan van tevoren, oefen het en zorg voor een vrolijke noot in de toespraak. Maar laat het niet te lang duren zodat er ruimte is voor de echt leuke ideeën!

5. Begin op tijd

Een kerstborrel regelen zonder stress is te doen. Maar niet als je na Sinterklaas pas begint. Wees daarom op tijd; boek een evenementenlocatie waar ze ervaring hebben en je helpen met advies op maat en praktische hulp.

Kerstborrel in Midden-Nederland, kom je kennismaken?

Ook al is de herfst nog niet eens echt begonnen, hier vlakbij Utrecht zijn de voorbereidingen voor Kerstmis al in volle gang. Wil je persoonlijk advies hoe wij de kerstborrel voor jouw bedrijf kunnen verzorgen? Dan ben je van harte welkom om kennis te maken op Fort Voordorp in Midden-Nederland. Tijdens de koffie of rond het borreluur. Voor als je vast wilt voorproeven ;-).

 

Jantine van Denderen


Terug

Lees ook eens:
PERSBERICHT: Evenementenlocatie Fort Voordorp in nieuw jasje 22 september 2014

Wij presenteren met trots onze nieuwe website en huisstijl. De lancering onderdeel van de herpositionering van congres- en evenementenlocatie Fort Voordorp. Uw vertrouwde fort in een nieuw jasje!

Lees meer

Fort Voordorp betreurt verbieden Full Moon Festival 06 juni 2014

Gemeente De Bilt heeft het Full Moon festival van organisator Danceworld op zaterdag 7 juni a.s. op Fort Voordorp te Groenekan verboden.

Lees meer

Eerste Happinez Festival 2012 19 september 2012

Het eerste Happinez Festival is tevens het eerste festival dat plaats vond op Fort Voordorp!

Lees meer

"Een prachtig fort in een mooie omgeving, mooie inrichting, veel mogelijkheden en een uitstekende dienstverlening. Ik kan Fort Voordorp iedereen aanbevelen." Mw. M. Krommendijk - Meer referenties